EN GR
Online Booking SystemOnline Booking SystemOnline Booking SystemOnline Booking System

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ BOOKRES B2B2B2C TRAVEL ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Bookres είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα που έχει από την αρχή σχεδιαστεί με σκοπό την διασύνδεση και λειτουργία μέσω αυτού όλων των εταιριών τουρισμού είτε είναι ξενοδοχεία, είτε τουριστικά πρακτορεία αλλά και με τοπικές παρουσίες τουριστικής προβολής και προώθησης ή συνεργατών (Affiliates).

Η φιλοσοφία λειτουργίας του είναι χτισμένη για να μπορούν όλοι οι συνεργάτες να χρησιμοποιούν την πραγματική διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων – καταλυμάτων και με ειδική σύμβαση συνεργασίας να διαθέτουν προς πώληση είτε για μεμονωμένους αλλά και για γκρουπ διαφόρων κατηγοριών ανά αριθμό κλινών τα ξενοδοχεία και καταλύματα στα δικά τους συστήματα.

Η εύκολη λειτουργία και ο τρόπος που χτίστηκε το καθιστά ένα εύκολα διαχειριστικό εργαλείο για όλους με ειδική πρόσβαση από κάθε συνεργάτη (Username – Password).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο σύγχρονος ξενοδόχος χρειάζεται ένα εργαλείο διαχείρισης κρατήσεων που θα του εξασφαλίσει μια αξιοπιστία πληροφόρησης και διαθεσιμότητας καθώς και διάδοση των τιμών του για κάθε κατηγορία συνεργατών. Αυτό είναι εφικτό με τη χρήση του BookRes !

Οι δυνατότητες που διαθέτει προς το σκοπό αυτό είναι:

 • Περιγραφή ξενοδοχείου
 • Τοποθεσία ξενοδοχείου
 • Παροχές ξενοδοχείου
 • Στοιχεία επικοινωνίας
 • Περιγραφές, παροχές και φωτογραφίες δωματίων
 • Περιόδους και τιμές ανά τύπο δωματίου
 • Μέγιστο αριθμό διαμενόντων
 • Έξτρα άτομα ανά ηλικία σε 3 επίπεδα παιδιών
 • Πλάνο ειδικών διατροφών με τιμοκαταλόγους για κάθε περίπτωση με έξτρα χρεώσεις ανά τύπο γεύματος (Δωμάτιο μόνο, Πρωινό, ημιδιατροφή, πλήρη διατροφή, Mini all inclusive και All inclusive)
 • Εκπτώσεις μακράς διαμονής
 • Ελάχιστος αριθμός ημερών διαμονής ανά περίοδο και για κάθε μικρότερη περίοδο
 • Ημέρες μη αφίξεων
 • Ημέρες μη λειτουργίας
 • Εκπτώσεις Early Booking ως μια διαφορετική διάθεση τιμών με ειδικούς δικούς της όρους
 • Μη επιστρέψιμες τιμές (Non Refundable)
 • Πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών offline, ή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή με διαδικασία Paypal
 • Δυνατότητα τροποποίησης κράτησης ή αλλαγής δωματίου όποτε αυτό απαιτηθεί
 • Το σύστημα ενώνεται μέσω channel manager και λειτουργεί αυτούσιο ως channel manager με τα κανάλια IDS (τα περισσότερα γνωστά κανάλια όπως booking.com , expedia.com κλπ) με την φθηνότερη τιμή διασύνδεσης της αγοράς και χωρίς άλλη κρυφή χρέωση.
 • Εύκολος έλεγχος σε πάνω πλάνο αλλαγών
 • Καταχωρήσεις κρατήσεων Manual με ανάλυση παραμέτρων κράτησης
 • Πρόγραμμα Loyalties για ειδικούς πελάτες με κωδικό έκπτωσης
 • κλπ

Μέσω του συστήματος ο ξενοδόχος έχει τη δυνατότητα να καθορίσει τις συνεργασίες με τουριστικά γραφεία και Tour operators ως εξής:

 • Τιμή με έκπτωση στις τιμές πώλησης για μεμονωμένους
 • Επιπλέον έκπτωση για μικρά γκρουπ (πχ από 5 έως 10 δωμάτια)
 • Επιπλέον χρέωση για μεγαλύτερα γκρουπ (πχ από 11 και πάνω)

Ο ξενοδόχος μπορεί να δώσει κωδικό εισόδου στο σύστημά του στα τουριστικά πρακτορεία με σκοπό αυτά να υλοποιούν κρατήσεις μέσω του συστήματος και με τα στοιχεία του πρακτορείου διαγράφοντας επακριβώς τις συνθήκες πληρωμών. Τα στοιχεία είναι καταγραμμένα και εύκολα προσβάσιμα και από τον Πράκτορα αλλά και τον ξενοδόχο. Τα περιθώρια πληρωμών περιγράφονται μέσα στο σύστημα και ειδικές προειδοποιήσεις δίνονται όταν ξεπερνά ο Τουριστικός Πράκτορας τις ημερομηνίες πληρωμών. Σε περίπτωση μη πληρωμής στα καθορισμένα διαστήματα ο ξενοδόχος έχει το δικαίωμα σύμφωνα με τους όρους κράτησης να απορρίψει μια κράτηση αναφέροντας το λόγο απόρριψης στη διαδικασία απόρριψης.

Ο ξενοδόχος μπορεί να εισάγει στο σύστημα μια προσφορά τύπου deals και να συνδέσει τη διαθεσιμότητα της προσφοράς με όποιο τύπο δωματίου επιθυμεί, ώστε είτε μέσα στο σύστημα είτε στο δίκτυο αλλά και στους συνεργάτες του να φαίνεται πάντα live η διαθεσιμότητα της προσφοράς. Οι προσφορές deals

Αναφορές κρατήσεων, αφίξεων και άλλα στοιχεία είναι πάντα διαθέσιμα και μπορούν να εξαχθούν σε αρχεία για Προσωπική ή επίσημη χρήση από τον ξενοδόχο ή όλους τους συνεργάτες που έχουν πρόσβαση ο καθένας στο δικό του λογαριασμό στα δικά του πεδία πρόσβασης που του έχουν δοθεί.

Υπάρχει δυνατότητα ειδικού πλάνου δωματίων ώστε να μπορεί να διαθέτει και ένα πλάνο κρατήσεων για εύκολο έλεγχο της διαθεσιμότητας κάθε στιγμή.

Για την περίπτωση αλυσίδων ξενοδοχείων υπάρχει ειδική λειτουργία.

Επίσης η διάθεση σε δίκτυο πρακτορείων μας είναι εφικτή σε σύμβαση μαζί τους και απόκτηση των ειδικών τιμών αυτόματα και χωρίς xml στο σύστημά τους, έχοντας την πραγματική διαθεσιμότητα και τις τιμές που διαθέτουν για τα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία (ή συλλόγους κλπ) και ανάλογα με τον αριθμό δωματίων που πρόκειται να κλείσουν δίνοντας και ένα περιθώριο επιπρόσθετου κέρδους ανάλογα με τον συνολικό τζίρο.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση ή ανάλυση και επίδειξη του νέου συστήματος είμαστε στη διάθεσή σας.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το BookRes αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα για όλα τα μικρά και μεγάλα Πρακτορεία. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί ως βασικό σύστημα κρατήσεων για τα Πρακτορεία στην παρουσία – ιστοσελίδα τους.

Με τον ίδιο τρόπο που εισάγει ένας ξενοδόχος τις ρυθμίσεις ενός ξενοδοχείου μπορεί και ένας ταξιδιωτικός πράκτορας να εισάγει τα συμβόλαιά του και να χρησιμοποιεί το σύστημα κρατήσεων είτε ως B2B δίνοντας πρόσβαση σε συνεργάτες του να κάνουν κρατήσεις αλλά και ως B2C για να πουλάει στη σελίδα του με περιθώριο κέρδους που επιθυμεί. Για κάθε περίπτωση B2B ή B2C επιλέγει ένα διαφορετικό ποσοστό ανάλογα με το περιθώριο κέρδους της κάθε περίπτωσης.

Η εισαγωγή XML από βάση συνεργατών ή παγκόσμιων πρακτορειακών δικτύων δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης πολλών ξενοδοχείων από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε οι επισκέπτες και πελάτες του Πρακτορείου να μπορούν να υλοποιούν κρατήσεις μέσω αυτού. Επιπλέον στη βάση B2B όλα τα συνεργαζόμενα πρακτορεία μπορούν με ειδική πρόσβαση να έχουν τις τιμές αυτές και να αγοράζουν μέσω του βασικού πρακτορείου που τους δίνει πρόσβαση.

Ο Τουριστικός πράκτορας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαθεσιμότητα και όλα τα στοιχεία των υπαρχόντων ξενοδοχείων ή καταλυμάτων ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ εφόσον υπογράψει μαζί τους ειδική σύμβαση συνεργασίας. Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας με τα υπόψη ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν το σύστημα ενεργοποιείται η διασύνδεσης μαζί τους και αυτομάτως έχει και στο δικό του σύστημα τις τιμές που έχουν καθορισθεί για μεμονωμένους ή μικρά ή μεγάλα γκρουπ ανάλογα με τον αριθμό δωματίων που επιλέγεται για κράτηση σε κάθε διαδικασία.

Η διάθεση στα μικρότερα τουριστικά πρακτορεία ως B2C του συστήματος είναι εφικτή ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ εφόσον αυτά είναι συνεργάτες του δικτύου της BookRes.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια διαφορετική καταγραφή των προβλεπόμενων εντύπων (Voucher ξενοδοχείου ή Πελάτη, Ενημέρωσης ξενοδοχείου ή Πελάτη, Proforma Invoice και Invoice ξενοδοχείου ή Πελάτη)  στα οποία είναι καταγραμμένα όλα τα στοιχεία που προβλέπονται για κάθε περίπτωση.

Στατιστικά στοιχεία μπορούν να ελεγχθούν μέσω Google Analytics για κάθε λογαριασμό Χρήστη και να εξάγονται συμπεράσματα αποτελεσματικότητας.

Σχετικά έργα